تاریخچه فلوک :

سابقه ی فلوک به 3000 سال پیش باز میگردد ، زمانی که چینی ها با استفاده از الیاف طبیعی ، انواع پارچه را فلوک میکردند ؛ این کار سبب میشد پارچه جلوه ای زیبا و شاهانه یافته و دوام بیشتر یابد. در قرن 12 میلادی در نورنبرگ آلمان روشی مشابه برای فلوک منسوجات و دکوراسیون دیوارها به کار گرفته شد.

پس از آن تا قرن 19 هنر فلوک از یاد ها محو شد. در این زمان و در فرانسه بار دیگر فلوک در مصارف زینتی به کار رفت. در نیمه ی اول قرن بیستم نیز مهندسان و تکنسین ها روش های و ماشین آلان نوین ، چسب ها و مواد فلوک مقاوم تری را به برای تولید به شیوه ی صنعتی ابداع کردند.

اواخر دهه 40 میلادی مهندسان آلمانی ماشین آلات فلوک با روش الکترواستاتیک را ساختند ، این کار شروعی برای پرداخت صنعتی محصولات فلوک شده و گسترش کاربرد های فنی عام فلوک در زندگی روزمره بود.

در ایران صنعت فلوک از حدود 45 سال پیش توسط تجار و صنعتگران معدودی بطور محدود و برای محصولات بکار گرفته شد.

بعضی از آنها ماشین آلات خاصی را نیز وارد کردند که بیشتر آنها پنوماتیک بودند و کمتر از دستگاه های جدید الکترومغناطیس  بهره گرفته میشد.

عده ای نیز با بهره گیری از نمونه های خارجی اقدام به ساخت ماشین آلات فلوک کردند اما محصولات فلوک شده جهت مصارف مختلف بطور معمول از خارج وارد می شد.

از اولین کاربرد های فلوک در ایران ، چاپ به شیوه ی  فلوک روی انواع پارچه بوده است. هم اکنون در ایران فلوک روی انواع محصولات پلاستیک، لاستیک، چوب، فلز و همچنین ورق های P.V.C (پی وی سی) فلوک شده در انواع ساده و پشت چسب دار جهت مصارف فانتزی ، روکش صندلی، مبل ، کیف و غیره بکار گرفته می شوند.

ورق های پلی استایرن نازک و ضخیم فلوک شده طی فرآیند وکیوم فرمینگ در ساخت جعبه های بسته بندی قاشق ، چنگال، جواهرات، لوازم خانگی، صنعتی و پزشکی مورد استفاده قرار میگیرند. کلیه قطعات پلاستیک و لاستیکی مورد مصرف در صنایع بسته بندی، خودرو سازی ، ساخت انواع دکوراسیون نیز امکان فلوک دارند.

هم اکنون کاغذ دیواری ، نوار دور شیشه ، لبه ی آبگیر خودرو ، سطح داخلی داشبورد ، روکش صندلی و تزئینات داخل اتاق خودرو ، گل ها و میوه های مصنوعی ، چرم طبیعی و مصنوعی ، زیره و رویه ی کفش ، اسفنج های مورد استفاده در لوازم آرایشی، بدلیجات و غیره با روش فلوک بصورت انبوه تولید میشوند، بطور مشخص هنر صنعت فلوک در دنیا پیشرفت های بسیاری داشته است.